telefony
58 350 91 43
507 222 908
e-mail

1. WIZA DO TURCJI

Pobierz wniosek wizowy

Oferujemy możliwość wykupienia wizy elektronicznej za pośrednictwem biura ALTRAVEL. Usługa ta będzie dostępna zarówno dla nowych, jak i już dokonanych rezerwacji. E-wiza jest oferowana jako dodatkowa usługa.

Klienci, którzy chcą wykupić e-wizę za pośrednictwem ALTRAVEL proszeni są o opłacenie tej usługi u sprzedawców oraz przesłanie na adres email: biuro@altravel.pl formularza z danymi koniecznymi do wizowania.

Przypominamy, że obywatele Polski podróżujący do Turcji zobowiązani są do wykupienia wizy oraz muszą posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty końca ważności wizy. Wiza ważna jest przez 180 dni od daty pierwszego przekroczenia granicy i upoważnia do wielokrotnego wjazdu i pobytu na terenie Turcji (maksymalnie 90 dni). W paszporcie musi pozostać minimum jedna wolna strona w celu uzyskania wizy wjazdowej.

Dodatkowe informacje na temat wiz turystycznych dla obywateli RP można uzyskać na stronie http://www.turcja.org.pl/page/11/44.


2. WIZA NA BIAŁORUŚ

Pobierz wniosek wizowy

1. Czas oczekiwania na wizę: (dokumenty składamy do konsulatu we wtorki i czwartki)

  • w trybie normalnym - 7 dni kalendarzowych
  • w trybie ekspresowym - w ciągu jednego dnia

2. Podstawowe dokumenty potrzebne do uzyskania wizy:

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od daty zakończenia wizy, z min. 2 wolnymi stronami obok siebie
  • KOMPUTEROWO wypełniony kwestionariusz wizowy (wniosek mozna pobrać z naszej strony)
  • 1 zdjęcie biometryczne (kolorowe, aktualne, na wprost gdzie twarz zajmuje 70-80 % zdjęcia)
  • dokument, na podstawie którego bedzie wydana wiza (patrz rodzaje wiz)
  • ubezpieczenie na czas wizy (wystawia biuro ALTRAVEL)
  • ksero paszportu drugiego rodzica dla osoby niepełnoletniej podróżującej z jednym z rodziców lub samodzielnie
  • dokument poświadczający utratę lub zwolnienie z obywatelstwa białoruskiego w przypadku zmiany obywatelstwa

3. WIZA DO ROSJI DLA OBYWATELI RP

TRYB SKŁADANIA DOKUMENTÓW NIEZBĘDNYCH DO OTRZYMANIA WIZY

Aby otrzymać wizę na wjazd do Federacji Rosyjskiej należy przedłożyć następujące dokumenty:

1. Wniosek wizowy - od 01.09.2012 wniosek wizowy do Rosji wypełnia się drogą elektroniczną przez stronę: http://visa.kdmid.ru

2. Paszport ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia ważności wizy. W paszporcie powinny być co najmniej 2 czyste strony.

3. Jedną aktualną kolorową fotografię o wymiarach 3,5x4,5 cm. Twarz na wprost i zajmuje 70% zdjęcia.

4. (nie dotyczy wiz na Voucher) Oryginał zaproszenia na wjazd do Federacji Rosyjskiej, wydanego przez Departament Służby Konsularnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych Rosji, przez przedstawicielstwa MSZ Rosji w podmiotach Federacji Rosyjskiej lub przez terenowe organy spraw wewnętrznych (OWIR - wydział wiz i rejestracji cudzoziemców) - do otrzymania zwykłej wizy.

5. Paszport z ważną wizą na wjazd do kraju graniczącego z Rosją (na trasie podróży do Rosji) lub z wizą państwa docelowego (jeżeli taka wiza jest wymagana), bilety na środek transportu z potwierdzoną datą wyjazdu z Rosji - do otrzymania wizy tranzytowej.

6. Ubezpieczenie medyczne na kwotę 30 000 EURO na okres wizy, o którą sie ubiegamy.

AL-TRAVEL   ul. Karmelicka 1, 80-851 Gdańsk, tel.: 58 350 91 43 lub 58 710 06 05
Atlas Tours - rejsy Coral Travel Exim Tours Funclub Net Holiday Nowa Itaka Rainbow Tours Rudolf Reisen Poland Trade & Travel Comp. Wezyr Holidays
Opublikowane na stronach http://altravel.pl informacje, materiały lub ceny nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.
Biuro podróży Gdańsk, Tania egzotyka, Wyloty z Gdańska, Ubezpieczenia Gdańsk, Wakacje, Wczasy, Last minute, Wycieczki objazdowe Gdańsk, Egzotyka, Grecja, Egipt, Tunezja, Turcja, Chorwacja, Maroko, Emiraty Arabskie, Oferta dla szkół, Oferta dla firm, Wycieczki jednodniowe, Wycieczki wielodniowe, Biwaki, Zielone szkoły